Friday, September 30, 2011

Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

Sunday, September 25, 2011

Cerita ROKOK

Sepasang kekasih sedang bersembang di kedai makan.

GF : u tau tak, yang rokok ni boleh buat u cepat mati?

BF : ishh mana ada, Jodoh Ajal Maut semua di tangan Tuhan..

GH : hmmm.. berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?

BF : Alaa tak mahal mana pun, Sekotak DUNHILL baru RM 10

GF : Satu hari sekotak. Seminggu RM 70. Sebulan RM 2,100. Setahun RM 25,200.. u mula hisap rokok bila??

BF : Pandai jugak u ni Matematik rupanya..i mula hisap sejak tingkatan 2.

GF : Sekarang umur u 24. 24 - 14 = 10.. and then RM 25,200 darab dengan 10 dapat RM 252, 000.. Banyakkan yang u dah bazirkan dalam tempoh 10 tahun

BF : so?? ade i minta duit kat u ke untuk beli rokok? tak pernahkan?

GF : memangla takde, tapi kalau u tak merokok dan duit yang u guna untuk beli rokok tu u simpan, u dah boleh beli Skyline ke..Evo ke..semua boleh tau..

BF : u isap rokok tak?

GF : mesti lah tak..kenapa u tanya?

BF : so kalau u tak hisap rokok macam i, mesti u banyak simpanan kan..Mana skyline u? tak nampak pun?

GF : > : O (damn!! kena balik)


Moral  - kalau dah perokok tegar, memang susah nak makan nasihat..:)

Friday, September 23, 2011

Lagu Ku di UKM


Varsiti Kita

Lihat Kampusku yang tenang
Damainya alam ciptaan tuhan
Paduan ilmu dan keimanan
Amal dan jerih digabungkan
Lautan ilmu kita harumkan
Sumber ilmuan berkembangan

Inilah Varsiti Kita
Ditengahkan hasrat rakyat kita
Dari mula untuk semua
Bagai tanda perjuangan kita

Bangun berbakti membela
Memupuk insan jiwa bertakwa
Memimpin manusia semua
Kenal akan adat unggulnya
Membina negara senantiasa
Maju berilmu dan bahagia







Lagu UKM: Ilmu, Mutu dan Budi

Ilmu, Mutu dan Budi
Itulah harga diri
Hidup siswa siswi
Harapan ibu pertiwi

Ilmu, Mutu dan Budi
Itulah pelita hati
Asas pembinaan peribadi
Untuk menabur bakti

Itulah pegangan hidup kami
Sumber kekuatan rohani
Mutiara peradaban asli
Titian hidup abadi

Ilmu, Mutu dan Budi
Itulah pusaka sejati
Tuju cita-cita murni
Semoga tuhan memberkati 

Dialog Antara Lelaki dan Perempuan

Dialog 1
Girl: Awak merokok?
Boy: Tak...
Girl: Minum?
Boy: Tak...
Girl: Ada kereta?
Boy: Cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,SUBARU,HONDA DENGAN FERRARI...
Girl: [Wah anak orang kaya rupanya] Rumah kat ne?
Boy: Bukit Antarabangsa...
Girl: Wah mesti mahal...
Boy: Tak la...cuma RM 950.000 je...
Girl: Dah pernah pegi haji?
Boy: Umrah baru 3 kali...haji 2 kali..
Girl: Wah...[Calon suami mithali]...kerja apa?
Boy: Pengarah syarikat..
Girl: [Confirm jadi boyfriend aku] HOBI?
Boy: Tipu orang... :P



Dialog 2
Lelaki:sudikah awak jadi isteri saya?
Perempuan:awak ade rumah x?
Lelaki: x ade
Perempuan:awak ade BMW x?
Lelaki: x ade,tapi..........
Perempuan: awak ade gaji x?
Lelaki:x ade
Perempuan:awak ade BMW x?
Lelaki: x ade,tapi........
Perempuan: x de tapi2,awak x de ape-ape,tlg pergi dari sini
Lelaki: ( cakap dalam hati ) aku ade 2 villa,3 kereta ferrari,kenapa perlu beli BMW? aku ade 3 bidang tanah,macam mana aku nk dpt gaji kalau aku sendiri boss?



Sekadar Renungan..Adakah wanita/perempuan/gadis/ladies/girl atau apa sahaja yang sewaktu dengannya bersikap sebegini..Tidak Sama sekali..namun hanya kerana segelintir yang berperangai sebegini, habis semua mereka kena..:)

Doa Pendekat Jodoh


Walau apa pun tindakan kita, setelah kita puas berusaha, akhir sekali kita mestilah bertawakal dan berdoa kepada-Nya yang Maha Esa



Semoga Doa ini dapat mendekatkan dan memberi Jodoh yang terbaik untuk diriku dan sahabat-sahabat di luar sana..

p/s - teringat plak video doa kekasih yang lawak ni..


video

Thursday, September 22, 2011

Kalau Binatang BerFacebook

Kalau Binatang ada facebook, 
apakah agaknya status mereka

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi..Kenyang burp..Alhamdulillah

CICAK : Isteriku tersepit pintu!

KUCING BETINA : Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapanya. I bingung nak jawab apa. I sendiri pun lupa siapa bapaknya.

AYAM : Kawan-kawan, kalau esok gua tak update status baru, bererti gua dah selamat disembelih dan digoreng. I Love you All. Jangan lupa buat kenduri arwah untuk I tau.

NYAMUK : Siot sekali drug addict gua hentam,.Gua positif HIV AIDS...uwaaaa

KUCING : baru je add awek sebelah rumah..Keturunan PARSI beb..

BABI : Gua bengang betol la..Lu pergi pijak tahi kucing tapi nama gua yang lu sebut..Weii bro, len kali siasat dulu la siapa yang berak dekat depan rumah lu..Tension siot!!

LOL

HaHaHaHa

Wednesday, September 21, 2011

Gerak Hidupku di UKM

Tempat Pergunungan Ilmu ku


Tunjang Semangat Perjuanganku di UKM

Merealisasikan Kehidupan ku di UKM

AwaK

•♥• sy xbgs dlm ENGLISH,,tapi sy blh bgtwu yg..I LOVE YOU ♥ !

•♥• sy xbgs dlm GEOGRAFI,,tapi sye boleh tawu awk
tinggal dalam HATI saya ♥ !


•♥• sy xbgs dlm SEJARAH,,tapi sy INGAT FIRST TIME saye kenal awak ♥ !

•♥• sy xbgs dalam KIMIA,,tapi sy blh bgtauTINDAK BALAS sy bila awak senyum ♥ !

•♥• sy TIDAK HEBAT dalam tiap2 subjek,, ♥ !

•♥• tapi sy blh bgtawu awak yg sy hebat dlm semua SUBJEK ,,jika TOPIC nyer ialah AWAK ! ♥ ~~ (o‿-)

Tuesday, September 20, 2011

CINTA

Jika kamu mencintai kerna dia cantik/hensem itu bkn cinta..tetapi nafsu.

Jika kamu mencintai kerna dia pandai,itu bkn cinta..tetapi kagum.

Jika kamu mencintai kerna dia baik,itu bkn cinta..tetapi terpaksa.

Jika kamu mencintai kerna takut dia sakit hati,itu bkn cinta..tetapi kasihan.

Jika kamu mencintai tanpa kamu tahu apa sebab kamu menyintainya,itulah cinta yg sesungguhnya!..^_^

Monday, September 19, 2011

Melayu Bodoh


Saya terjumpa posting oleh sorang ultra kiasu yang kata "Melayu Bodoh" dalam satu blog lain.

Mulanya nak marah juga. Tapi bila fikir balik, rasanya betul juga melayu nih memang bodoh.

Tak bodoh apa nya kalau ....

1. bila ada calon melayu, masih juga mengundi calon bukan melayu.
2. bila ada kedai atau mini market melayu, masih juga berbelanja di kedai bukan melayu.
3. bila sudah ada bengkel membaiki kenderaan yang diusahakan oleh orang melayu, masih juga menghantar kenderaan ke bengkel bukan melayu.
4. bila ada kedai makan melayu, masih juga makan di kedai bukan melayu yang status halal nya di ragui.
5. bila sudah ada produk makanan keluaran orang melayu sendiri, masih juga menggunakan produk makanan keluaran bukan melayu.
6. bila diajak bersatu untuk masa depan politik melayu tak mahu, tapi sanggup bersatu dengan pihak yang memang hendak menjatuh kerajaan yang di pimpin oleh orang melayu sendiri.
7. bila sanggup berpakat dengan dengan parti yang tak pernah bersetuju dengan negara islam dan hukum Hudud untuk menang plihanraya yang kononnya akan melaksanakan islam di negara ini jika berpeluang membentuk kerajaan.
8. bila sanggup mengiktiraf komunis sebagai pejuang kemerdekaan, manakala polis dan tentera yang menentang komunis di katakan pengganas.
9. bila bukan melayu yang mencapai umur 21 tahun berebut2 mendaftar sebagai pengundi, tapi orang melayu yang mencapai umur 21 tahun buat tak kisah sahaja.
10. bila tindakan pihak berkuasa agama hendak menyelamatkan umat islam daripada di murtadkan, tapi ada parti melayu yang mempertikaikan.

Tapi saya bernasib baik kerana nampak "kebodohan melayu" itu lebih awal daripada orang melayu yang lain.

Saya pasti akan marah jika ultra kiasu itu kata saya "melayu bodoh" kerana saya sudah keluar daripada kebodohan itu sejak lama dulu.


SUMBER:
http://ruangbicarafaisal.blogspot.com/2011/09/

Where Ever you will Go.!!

Special song by The Calling..Dedicate this song to someone special in my life..Really Love You..


So lately, I've been wonderin 
Who will be there to take my place
When I'm gone, you'll need love
To light the shadows on your face
If a great wave should fall
It would fall upon us all
And between the sand and stone
Could you make it on your own

[Chorus:]
If I could, then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'll go wherever you will go

And maybe, I'll find out
The way to make it back someday
To watch you, to guide you
Through the darkest of your days
If a great wave should fall
It would fall upon us all
Well I hope there's someone out there
Who can bring me back to you

[Chorus]

Runaway with my heart
Runaway with my hope
Runaway with my love

I know now, just quite how
My life and love might still go on
In your heart and your mind
I'll stay with you for all of time


[Chorus]

If I could turn back time 
I'll go wherever you will go
If I could make you mine 
I'll go wherever you will go 

Tuesday, September 13, 2011

SAHABAT


 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ketika Aku kesepian,
Kau datang membawa kegembiraan..
Ketika Aku kedukaan,
...Kau hadir mengobati jiwa..
Ketika Aku kegelisahan,
Kau disisi memberi ketabahan..

Sahabat,
Jika Aku lupakan Yang Esa,
Ajaklah Aku mengingatiNya,
Jika Aku gembira tak terkata..
Sadarkanlah Aku dengan amaran-amaran Nya.
Jika Aku bersedih tanpa bicara,
Pintalah Aku agar berserah kepadaNya..

Sahabat,
Kaulah hadiah Allah untukku,
Apa yang Aku harapkan,
Adalah ukhuwah yang berkekalan,
Sehingga ke akhir hayat kita

credit to - Muhammad Anuar Ridzuan

Monday, September 12, 2011

Cerita honeymoon.. ^_^

 Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi Lin, Azie, Suri Dan Murni. Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Lin pegihoneymoon ke Pulau Langkawi, Azie ke Pulau Tioman, Suri ke Pulau Kapas dan Murni ke Pulau Perhentian. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, ‘nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas,padat dan cepat.’ panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Lin yang bertulis ‘Standard Chartered’ . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yangbertulis ‘Besar, teguh dan peramah’.. Bahagialah Si Lin rupanya..Esoknya terima pula surat Azie yang bertulis ‘Nescafe’. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir’ Bahagialah Si Azie rupanya… Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Suri bertulis KFC’. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Hingga Menjilat Jari’… Bahagialah Si Seri rupanya…Seminggu berlalu, tiada surat dari Murni, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu… tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Murni dengan isi kandungannya ‘AIR ASIA ‘. Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis... Apa motto iklan itu…??‘7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. TANPA HENTI’


credit - Ryan Ricmal